Green Care -päivien ohjelmassa haluamme tarjota konkreettisia esimerkkejä, käytännön elämyksiä ja kokemuksellisuutta osallistujalle.  Toiminnalliset työpajat pidetään seminaaripaikalla keskiviikkona klo 12.30, 13.30 ja 14.30. Samat työpajat toteutetaan kolme kertaa tunnin välein (työpajan kesto 45 min), joten voit osallistua kolmeen erilaiseen työpajaan.

Työpajat valitaan ilmoittautumisen yhteydessä – ole nopea, jotta mahdut mukaan haluamaasi pajoihin!

Varauduthan sään mukaisella ulkoiluvaatetuksella, osa työpajoista pidetään ulkona!

1) Aisti ja tunne – työpaja (sisällä)

Oletko aina haaveillut näyttelijän urasta, mutta siihen ei ole löytynyt vielä tilaisuutta?

Käsikirjoitus on valmiina ja koko näytelmän ohjaavat kaikenkarvaiset koiramme!

Päästetään aistit sekä tunteet valloilleen ja annetaan luovuudelle valta.

Työpajan järjestää Aisti ja Tunne Oy, joka toimii Kirkkoaholla Kajaanissa. Pyöritämme eläinhoitolaa ja pääsääntöisesti koirien koulutukseen liittyvää kurssitoimintaa. Järjestämme tapahtumia, leirejä ja koulutustilaisuuksia. Green Care palvelut ovat olennainen osa yrityksemme toimintaa ja tulevaisuutta.

Käy kurkkaamassa meidän verkkosivumme www.aistijatunne.fi tai laita viestiä facebookin kautta. Voit tykkäillä kuvistamme myös instagramissa.

#aistijatunne    #eläinparkki    #kuudesaistijatuskaontunne

 

2) Metsän peitossa -askartelupaja (sisällä)

Risuja, kääpiä, naavaa, lehtiä, kiviä…Metsän väki nousee koloistaan, kun annamme mielikuvitukselle hetken aikaa liihottaa omia polkujaan. Mukaan saa virkistäviä tuoksuja, rouheita tuntuja, hupaisia tarinoita ja pieniä muistoja kotiin vietäviksi.

Työpajan järjestää Maatilan arki -niminen yritys, joka toimii Komulan tilalla Hyrynsalmella. Pelloilla viljellään nurmea ja kotivaroiksi perunaa. Luonnosta kerätään yrtit, marjat, sienet ja kalat. Metsiä hoidetaan rakkaudella ja aikaa on seurailla luonnon kiertokulkua.

Olemme Green Care Finland jäsenyritys ja kehitämme toimintaamme asiakkaiden kanssa yhteistyössä. Meille voi poiketa lomalla, työporukan kanssa tai tulla tutustumaan pitkän tähtäimen tavoitteiden merkeissä.

Lisätietoa Liisa-emännältä 0407700517        www.maatilanarki.fi        #Maatilanarki

 

3) Kutsuja luontoon (ulkona) – työpajakuvaus tulossa!

Tämä on kutsu hidastamaan ja pysähtymään – elpymään ja latautumaan luonnosta! Työpaja tarjoaa maistiaisia metsäkylvyn metodeista ja toivottavasti sinulle oivalluksia siitä, miten luonnossa oleminen voisi tukea arjessa ja työssä jaksamista sekä lisätä luovuutta ja leikkisyyttä elämään. Metsäkylvyssä metsä nähdään ”terapeuttina” ja opas avaa ovia luontokokemuksien äärelle. Työpaja koostuu lempeistä ja sallivista kutsuista, jotka ovat erilaisia aisteja avaavia ja ruokkivia sekä luontoyhteyttä syventäviä harjoituksia.

Työpaja on ulkona, joten varaudu säänmukaisella vaatetuksella. Kävelemme vain vähän työpajan aikana helpossa maastossa.

Työpajan ohjaa erä- ja luonto-opas ja joogaopettaja Saija Taivalmäki JoogaTaival -yrityksestä. Saija opiskelee parhaillaan Kaliforniassa kehitetyssä Nature and Forest therapy guides -ohjelmassa, joka on saanut alkunsa japanilaisen Shinrin yokun eli Metsäkylvyn pohjalta ja levittäytynyt jo ympäri maailmaa visionaan mm. saada terapeuttiset metsäkävelyt osaksi terveydenhuoltoa.

http://www.joogataival.fi/         Instagram: joogataival            Facebook: JoogaTaival

 

4) Metsämielihetki (ulkona) Metsämieli -harjoituksissa pysähdytään aistimaan ja havainnoimaan luontoa, kuulostelemaan oman kehon ja mielen kuulumisia sekä kiinnittämään huomioita luonnon herättämiin myönteisiin tunteisiin ja ajatuksiin. Harjoitukset syventävät itsetuntemusta, taltuttavat stressiä, virkistävät ja antavat voimavaroja. Tutkimustietoon pohjaavan Metsämieli- menetelmän on kehittänyt hyvinvointivalmentaja Sirpa Arvonen.

Varaudu sään mukaisella ulkoiluvaatetuksella, metsäpolulla kävelyyn sopivat tasapohjaisilla jalkineilla, tarpeen mukaan vesipullo mukaan.  Ohjelma sopii eri kuntoisille osallistujille, metsämielihetken aikana kävellään rauhallisessa tahdissa lyhyitä matkoja luonnossa.Työpajan vetää metsämieliohjaaja Susanna Homanen, Hetki joogaa luontoa ja hyvinvointia -yrittäjä. Susanna on psykologi, joogaopettaja ja luonto-ohjaajaopiskelija Kainuun ammattiopistolla. Facebook: Hetki joogaa luontoa ja hyvinvointia    Instagram: hetkipalvelut

 

5) Luonnonmateriaaleista askartelua ikäihmisille Miten tuoda luontoelementtejä sisätiloihin? Tästä työpajasta saat vinkkejä luonnonmateriaaleista askarteluun ikäihmisten kanssa. Työpajan toteuttavat Kainuun ammattiopiston opiskelijat yhdessä Green Care -yrittäjä Anne Siltavirran, Kotokero, kanssa.

 

6) Luontoliikunnasta hyvinvointia työikäisille Liikunta edistää terveyttä ja tutkitusti luontoliikunta vielä tehokkaammin. Tästä työpajasta saat kokemuksen ja työkaluja työikäisten hyvinvoinnin edistämiseksi luonnossa liikkumalla. Työpajan toteuttavat Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijat.